martes, 24 de enero de 2012

CLARA CAP D'OLIVA


Si ella no hagués estat en els moments més foscos, potser encara serien de color negre. Si ella no m’hagués tret el somriure que els problemes de la vida em volien amagar, potser encara ploraria.
Si ella no hagués agafat el sol amb les seves pròpies mans i  l’hagués ficat dins de la llarga nit, potser encara dormiria.
No sé ben bé com va introduir-se tant endins de la meva vida. S’ha fet camí entre les muntanyes, les valls i els gratacels de la meva persona i s’ha aferrat tant fort que s’ha convertit en una part de mi. Amb la seva cresta de color  taronjós amb tocs de posta de sol i pinzellades de llimona. Els seus ulls que saluden el cel del seu dia a dia gegants i marrons com el xocolata per postres. La impossibilitat de contar els instants de segon que he viscut amb ella la fan especial. Si a vegades sapigués dir tot el que vull dir encara estaria parlant, parlant sense parar.  Totes les incerteses de quan comencem a créixer i a conèixer món  les he compartit amb ella igual que totes aquelles estúpides decisions preses amb neurones adolescents i esbojarrades que ara recordem mentre no parem de riure. Quantes nits ens ha escoltat la lluna  parlar sobre tot allò que ens passava pel cap durant hores i hores. Quantes vegades ens hem sentit invencibles tenint-nos l’una a l’altra. La vida passava mentre nosaltres rèiem d’ella. Els nostres anhels de conèixer món que encara són existents als nostres ulls. Ella sempre ha estat  en tots els raconets, cantonades i carrerons de tots aquests anys. Ha pogut transformar els moments fràgils de paper de seda en la pedra més dura i resistent  fent-me sentir capaç de trencar tot allò que em feia sentir inestable.  Totes aquelles imatges congelades per la seva càmera que dibuixen la biografia de la nostra vida juntes. Entre nosaltres hi ha una caixeta on guardem tot allò nostre i de ningú més, aquelles coses que ens acompanyaran sempre perquè si és cert allò que diuen que viure i aprendre no és més que recordar, ella m’ha ensenyat molt. Mentre algunes persones no saben que dir, ella és capaç de trobar les paraules més adients encara que no surtin al diccionari. Mentre alguns pinten la seva ment amb pintura blanca ella dibuixa un Kandinsky a la seva. Mentre alguns miren l’horitzó ella s’apropa i el toca amb les seves mans delicades. Mentre alguns fan mal, ella acarona tot allò malmès. Mentre algunes persones caminen amb els ulls clavats al terra, ella dibuixa a l’aire tot un univers que l’envolta…Les paraules se les emporta el vent, i espero que aquestes que he trobat pensant en tu no deixin mai de volar.

Gràcies per tot.


1 comentario: